• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Boek - Versailles: From Louis XIV to Jeff Koons (SE)

€4.500,00
U kunt dit exclusive boek online bestellen en is enkel op te halen in onze winkel.
Hiervoor gelden onze winkel voorwaarden. Zie beschrijving.
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur

Beschrijving

Klik hier voor de winkel voorwaarden 

Het boek zal beperkt zijn tot 100 exemplaren en zal bij elke aankoop een privé rondleiding door Versailles omvatten onder leiding van een paleisconservator, met inbegrip van de kamers die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek

Welkom in het meest legendarische paleis ter wereld, het glinsterende Château de Versailles. Het bevat de belangrijkste historische, sociale en culturele mijlpalen van Versailles, te beginnen met het oorspronkelijke voorstel voor een bescheiden jachtslot dat door Lodewijk XIII in 1623 werd aangevraagd. Dit deel omvat het uitgestrekte terrein, van het paleis en de tuinen tot het Grand Trianon en het Hamlet van de Koningin.

Van de eerste grote bouwwerken onder Lodewijk XIV, tot de herdenking door Louis-Philippe in 1837 als een museum gewijd aan alle glorie van Frankrijk, heeft Versailles werkelijk vele gedenkwaardige gelegenheden gezien, waaronder diplomatieke topontmoetingen, wetenschappelijke vooruitgang en gerenommeerde bezoekers door de eeuwen heen, van Mozart, Benjamin Franklin en Koningin Victoria tot Fred Astaire en de Kennedys, om nog maar te zwijgen van tentoonstellingen van de grote kunstenaars van vandaag, te beginnen met Jeff Koons in 2008.

Rijk geïllustreerd met archiefbeelden en prachtige fotografie, Versailles: Van Lodewijk XIV tot Jeff Koons zijn er inzichtelijke teksten van Catherine Pégard, voorzitter van het Château de Versailles, met medewerking van Mathieu da Vinha, wetenschappelijk directeur van het Château de Versailles Research Center, die alle verhalen onthullen die zich binnen dit glorieuze monument hebben ontvouwd.

Specificaties

Taal: Engels
Bindwijze: Handgemaakt volume in een luxe fluwelen clamshell case met metalen plaquette
Afmeting: B 40 x L 47,5 x D 7,8 cm
Pagina's: 234
Auteur: Catherine Pégard