• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
1 / 2

Boek - Mosques The 100 Most Iconic Islamic Houses of Worship

€850,00
Zie beschrijving betreft de levertijd.
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur

Beschrijving

Levertijd:
Levertijd 1-2 weken.
Indien uit voorraad leverbaar 1-3 werkdagen
 
Neem gerust contact op met onze klantenservice voor actuele informatie omtrent de levertijd en voorraad. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar via 026-2135446 of per mail via [email protected].
 
——————————————————————

Huizen van aanbidding hebben sinds mensenheugenis gediend als maatstaf voor de hoogtepunten van de menselijke prestatie - hoe nobeler het heiligdom, hoe nobeler de samenleving. Door de eeuwen heen hebben beschavingen hun eigen waarde tegen de pracht en praal van de lokale religieuze structuur in beschouwing genomen en gebouwd volgens strenge normen en op schalen die voorheen onvoorstelbaar waren, en rijken hebben hun heerschappij over land en bevolking doen gelden op grond van de heilige structuren die zijn opgericht.

Dit is met name het geval in de Islam, een religie waarvan de structuren in de bekende wereld van de "Islamitische Gouden Eeuw", cotermineus met de "Donkere Eeuwen" van het Westen, zijn verspreid. De geboorte van de geometrie en de uitvinding van de dubbele koepel zijn slechts twee uitvindingen die hebben bijgedragen aan de architectonische pracht en praal van de moskee. De moskee is echter veel meer dan alleen een huis van aanbidding. Het speelt een complexe rol als instituut waar vaak religieus onderwijs wordt gegeven en als sociaal centrum waar huwelijken en gemeenschapsbijeenkomsten kunnen plaatsvinden. Overal waar de moskee wordt gebouwd, streeft men naar integratie in het sociologische en stedelijke landschap. Het speelt ook de rol om de architectuur van de omringende stad te informeren en de bewoners te beïnvloeden.

Hoewel alle moskeeën voortkomen uit een gemeenschappelijke traditie van eerbied, hebben verschillende sekten, regio's en praktijken geleid tot vele vernieuwingen en nieuwe architectonische vormen. Moskeeën is de laatste toevoeging aan de "Ultieme collectie" en is een reis door eeuwen en continenten die de lezers op de drempel brengt van 100 van 's werelds meest historische gebouwen die de thuisbasis zijn van aanbidders van de snelst groeiende, en tweede grootste, religie in de wereld.

Bij elke aankoop van Assouline's Ultimate Collection worden gratis witte handschoenen en een signature canvas tasje meegeleverd.

Specificaties

Taal: Engels
Bindwijze: Hardcover
Afmeting: 47 x 39.5 x 8 cm
Pagina's: 232
Auteur: Bernard O’Kane