• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Boek - Jean-Michel Basquiat

€9,99
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur

Beschrijving

Jean-Michel Basquiat (1960-1988), een icoon uit de jaren '80 in New York, maakte voor het eerst naam onder de graffiti-tag "SAMO", voordat hij op 20-jarige leeftijd zijn atelierpraktijk en katapulten naar snelle roem oprichtte. Hoewel zijn carrière nauwelijks een decennium duurde, blijft hij een cultfiguur van artistiek sociaal commentaar en een pionier in de bemiddeling van graffiti en galeriekunst.

Basquiat's werk putte uit diverse bronnen en media om een origineel en urgent artistiek vocabulaire te creëren, bijtend met kritiek op machtsstructuren en racisme. In zijn praktijk werden abstractie en figuratie, poëzie en schilderkunst samengevoegd, terwijl zijn invloeden zich uitstrekten over Griekse, Romeinse en Afrikaanse kunst, Franse poëzie, jazz en het werk van artistieke tijdgenoten als Andy Warhol en Cy Twombly. Het resultaat is een levendige, viscerale mengeling van woorden, Afrikaanse emblemen, cartooneske figuren, stoutmoedige kleuren en nog veel meer.

Dit boek presenteert Basquiat's korte maar vruchtbare carrière, zijn unieke stijl en zijn diepgaande betrokkenheid bij steeds weer relevante kwesties als integratie en segregatie, armoede en rijkdom.

Specificaties

Taal: Engels
Bindwijze: Hardcover
Afmeting: 23 x 19 x 1 cm
Pagina's: 96
Auteur: Leonhard Emmerling